Ενημέρωση για τα Greek Beer Awards 2019

Η άνοδο της ελληνικής ζυθοποιίας, πέρα ότι μας ευχαριστεί ιδιαίτερα μας προσφέρει και τη δυνατότητα αλλαγών στη διοργάνωση. Εξαιρετικές μπύρες παράγονται από ελληνικές nomad breweries και ζυθοποιίες σε συνεργασία με ζυθοποιίες εξωτερικού. Θεωρούμε λοιπόν απαραίτητο τα βραβεία να λειτουργούν υπέρ του κλάδου και να αξιολογούν όλα τα προϊόντα ελληνικών εταιρειών, που βρίσκονται στις λίστες και τα ψυγεία των επιχειρήσεων με την ετικέτα ελληνικό προϊόν, ανεξάρτητα αν υπάρχει ή όχι εγκατάσταση ή παραγωγή στην Ελλάδα.

Τα βραβεία μετά από γευστική δοκιμή πέρα ότι προσφέρουν το feedback στους παραγωγούς, είναι πιο ακριβή στις αποδόσεις τους, αφού πραγματοποιούνται υπό συνθήκες τυφλής γευστικής δοκιμής, σε σύγκριση με βραβεία που απλά επιλέγονται οι ετικέτες από τους ενιδαφερόμενους και τους καταναλωτές. Για το λόγο αυτό προχωρήσαμε άλλωστε και στη θέσπιση των Greek Beer Awards το 2016, καλύπτοντας το κενό στην Ελλάδα, κενό που υπήρχε παρόλη τη διοργάνωση των Consumers Awards από το 2014.

Σημειώνουμε για όσους δεν γνωρίζουν ότι η κριτική επιτροπή αποτελείται από έγκριτους και έμπειρους ανθρώπους από το εξωτερικό, όπως υπάρχει η δυνατότητα να διαπιστώσετε και στην αντίστοιχη ενότητα.